Aceasta este o traducere din limba engleza; versiunea originala: http://www.w3.org/TR/2000/REC-DOM-Level-2-Core-20001113/ Versiunea in limba romana poate contine erori. Traducator: Costea Marian  Versiunea engleza este singura versiune normativa.

W3C

Document Object Model (DOM) Level 2 Specificatii de nucleu

Versiunea 1.0

Recomandare W3C 13 Noiembrie, 2000

Aceasta versiune:
http://www.w3.org/TR/2000/REC-DOM-Level-2-Core-20001113
( fisier PostScript , fisier PDF , text simplu , fisier ZIP)
Ultima versiune:
http://www.w3.org/TR/DOM-Level-2-Core
Versiunea anterioara:
http://www.w3.org/TR/2000/PR-DOM-Level-2-Core-20000927
Editori:
Arnaud Le Hors, W3C team contact until October 1999, then IBM
Philippe Le Hégaret, W3C, team contact (from November 1999)
Lauren Wood, SoftQuad Software Inc., WG Chair
Gavin Nicol, Inso EPS (for DOM Level 1)
Jonathan Robie, Texcel Research and Software AG (for DOM Level 1)
Mike Champion, ArborText and Software AG (for DOM Level 1 from November 20, 1997)
Steve Byrne, JavaSoft (for DOM Level 1 until November 19, 1997)

Abstract

Aceasta specificatie defineste Nucleul Document Object Model , o platforma si un limbaj, interfata neutra care permite programelor si scripturilor sa acceseze si sa actualizeze continutul si structura documentelor. Nucleul Document Object Model Level 2 este construit pe Nucleul Document Object Model Level 1.

Nucleul DOM Level 2 este realizat dintr-un set de interfete de nucleu pentru a crea si manipula structura si continutul unui document. Nucleul contine de asemenea interfate specializate pentru XML..

Statutul acestui document

Aceasta sectiune descrie statutul acestui document la data publicarii sale.Alte documente pot inlocui acest document. Ultimul statut al acestei serii de documente este mentinut la W3C.

Acest document a fost revizuit de membrii W3C si alte parti interesate si a fost aprobat de Director ca si o Recomandare W3C. Este un document stabil si poate fi folosit ca material de referinta sau citat ca referinta normativa de la alt document .Rolul W3C in propunerea acestei recomandari este de a atrage atentia la specificatii si de ai promova larga desfasurare. Aceasta imbunatateste functionalitatea si interoperabilitatea pe Web.

Acest document a fost creat ca parte a Activitatii W3C DOM. Autorii acestui document sunt membrii ai Grupului Colaborator DOM. Diferite module ale Document Object Model au diferiti editori.

Va rugam sa trimiteti comentarii generale despre acest document la lista publica de e-mail www-dom@w3.org. O arhiva este disponibila lahttp://lists.w3.org/Archives/Public/www-dom/.

Varianta in limba engleza a acestei specificatii este singura versiune normativa . Informatii despre traducerea acestui document este disponibila la http://www.w3.org/2000/11/DOM-Level-2-translations.

Lista de erori din acest document este disponibila la http://www.w3.org/2000/11/DOM-Level-2-errata.

O lista a Recomandarilor W3C si a altor documente tehnice poate fi gasita la http://www.w3.org/TR.

Tabel de continut