Aceasta este o traducere din limba engleza; versiunea originala: http://www.w3.org/TR/2003/REC-DOM-Level-2-HTML-20030109/ Versiunea in limba romana poate contine erori. Traducator: Costea Marian Versiunea engleza este singura versiune normativa.

W3C

Document Object Model (DOM) Level 2 Specificatii HTML

Versiunea 1.0

Recomandare W3C 09 Ianuarie, 2003

Aceasta versiune:
http://www.w3.org/TR/2003/REC-DOM-Level-2-HTML-20030109
Ultima versiune:
http://www.w3.org/TR/DOM-Level-2-HTML
Versiunea anterioara:
http://www.w3.org/TR/2002/PR-DOM-Level-2-HTML-20021108
Editori:
Johnny Stenback, Netscape
Philippe Le Hégaret, W3C
Arnaud Le Hors, W3C and IBM (until November 2000)

Va rugam sa consultati errata pentru acest document; poate contine corectii normative.

Acest document este de asemenea disponibil in aceste formate non-normative: fisier XML, text simplu, fisier PostScript, fisier PDF, fisier HTML simplu, and fisier ZIP.

Vedeti de asemenea traduceri ale acestui document.


Abstract

Aceasta specificatie defineste Document Object Model Level 2 HTML, o platforma si un limbaj, interfata neutra care permite programelor si scripturilor sa acceseze si sa actualizeze continutul si structura documentelor [HTML 4.01] si [XHTML 1.0] . Document Object Model Level 2 HTML este construit pe Miezul Document Object Model Level 2 [DOM Level 2 Core] si nu este compatibil cu DOM Level 1 HTML [DOM Level 1].

Statutul acestui document

Aceasta sectiune descrie statutul acestui document la data publicarii sale.Alte documente pot inlocui acest document. Ultimul statut al acestei serii de documente este mentinut la W3C.

Acesta este editia din 09 January 2003 a "DOM Level 2 HTML". Acest document a fost verificat de membrii W3C, dezvoltatori software, alte grupuri W3C si parti interesate, si a fost aprobat de Director ca si recomandare W3C. Este un document stabil si poate fi utilizat ca material de referinta sau citat ca referinta normativa dintr-un alt document. Rolul W3C in aceasta Recomandare este de a atrage atentia asupra specificatiei si de a promova larga lui raspandire. Acest document imbunatateste interoperabilitatea Web-ului.

Dezvaluirea autorizatiei relevante acestei specificatii poate fi gasita la Working Group's public patent disclosure page.

Acest document a fost realizat ca parte a Activitatii W3C DOM. Autorii acestui document sunt participanti ai e DOM Working Group.

Varianta in limba engleza a acestei specificatii este singura versiune normativa . Informatii despre traducerea acestui document este disponibila la http://www.w3.org/2000/11/DOM-Level-2-translations.

Lista de erori din acest document este disponibila la http://www.w3.org/2000/11/DOM-Level-2-errata.

Sunteti invitati sa comentati asupra acestui document prin intermediul listei de mailuri publice www-dom@w3.org. O arhiva este disponibila la http://lists.w3.org/Archives/Public/www-dom/.

Un raport de implementare, bazat pe DOM Test Suite work, este disponibil la http://www.w3.org/2002/11/DOM-Level-2-HTML-Results.

O lista a Recomandarilor W3C si a altor documente tehnice poate fi gasita la http://www.w3.org/TR.

Nota:Aceasta specificatie face ca DOM Level 1 HTML Recommendation sa fie invechita avand in vedere ca anumite schimbari din DOM Level 1 HTML sunt incompatibile cu acea specificatie dar reprezinta mai adecvat starea starea softwarului invechit. W3C sugereaza ca dezvoltatoprii si autorii sa se conformeze la DOM Level 2 HTML.

Tabel de continut